Vad kostar energideklaration för ett hus

Kostnaden för en energideklaration för ett hus kan variera beroende på flera faktorer, såsom storlek på huset, geografiskt läge och val av certifierad energiexpert. Generellt kan kostnaden för en energideklaration för ett hus variera från några tusen kronor upp till tiotusentals kronor.

För mindre bostäder kan priset vara någonstans mellan 2 000 till 5 000 kronor, medan större och mer komplexa bostäder kan kosta betydligt mer. Det är viktigt att notera att kostnaden för en energideklaration vanligtvis inte inkluderar eventuella rekommenderade energibesparande åtgärder eller renoveringar. Sådant får man be om i en särskild förfrågan.

Om du funderar på att göra en energideklaration för ditt hus är det bäst att kontakta flera certifierade energiexperter för att jämföra priser på energideklaration och få en offert baserat på ditt specifika hus och dess behov.

De här uppgifterna behövs för att be om energideklations-offert

För att be om en offert för en energideklaration behöver du först och främst ha några grundläggande uppgifter om ditt hus till hands. Här är några av de vanligaste uppgifterna som behövs:

  1. Fastighetens adress: Det är viktigt att ange exakt var fastigheten ligger eftersom det kan påverka kostnaden för energideklarationen.
  2. Typ av fastighet: Ange om fastigheten är en villa, radhus, lägenhet eller något annat.
  3. Byggnadsår: Detta är viktigt eftersom byggnadsåret kan påverka fastighetens energiprestanda.
  4. Boyta: Ange fastighetens boyta i kvadratmeter.
  5. Uppvärmningssystem: Beskriv vilket system som används för att värma fastigheten, t.ex. fjärrvärme, el, värmepump eller olja.
  6. Ventilationssystem: Beskriv vilket ventilationssystem som används i fastigheten.
  7. Isolering: Ange om fastigheten har någon form av isolering, t.ex. takisolering eller väggisolering.
  8. Energiförbrukning: Om du har tillgång till din energifaktura kan det vara bra att ange din årliga energiförbrukning i kWh.

När du har dessa uppgifter till hands kan du kontakta flera certifierade energiexperter och be om en offert för en energideklaration. Det är bra att jämföra priser och be om referenser från tidigare kunder innan du väljer en energiexpert.

Categories: Okategoriserade