skjutsgruppen

Skjutsgruppen + Hertz = sant


facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

 

Ideellt och kommersiellt tillsammans. I den kollaborativa ekonomin är det inte ovanligt med gränsöverskridande samarbeten. Nu i maj inleds ett samarbete mellan den ideella samåkningstjänsten Skjutsgruppen.nu och det kommersiella biluthyrningsföretaget Hertz.

Skjutsgruppen är en samåkningsrörelse med deltagare över hela Sverige, Skandinavien och allt fler runt om i Europa. En kan välja att be om eller erbjuda enstaka skjutsar eller gå med en så kallad skjutsgrupp.

Att vara deltagare i Skjutsgruppen är gratis. För att möjliggöra att tusentals skjutsar faktiskt kan ske får rörelsen hjälp bland annat av den ideella föreningen Skjutsgruppen Ideell Förening. Sponsring, gåvor och och samarbeten får det hela att rulla och att utvecklas. Ofta handlar det om samarbeten med kommuner och län och ibland med kommersiella företag. Tidigare har bland annat Swebus sponsrat Skjutsgruppen.

Vi är otroligt glada att stödja en sådan positiv rörelse som Skjutsgruppen. Deras ideella engagemang inspirerar både oss och andra till en bättre miljö och framtid.

När nu biluthyrningsföretaget Hertz ställer sig bakom Skjutsgruppen gynnar det båda parter. Skjutsgruppen kan fortsätta växa och utvecklas och Hertz får några pluspoäng på hållbarhetskontot. Hertz marknadschef Anders Tärnell säger: “Vi är otroligt glada att stödja en sådan positiv rörelse som Skjutsgruppen. Deras ideella engagemang inspirerar både oss och andra till en bättre miljö och framtid”.

Samarbetet går ut på att Hertz kommer att uppmuntra sina kunder att ta med en eller flera samåkare på vägen, när de ändå är ute och kör med sin hyrbil. Skjutsgruppens officiella Facebooksida skriver “Tillsammans fyller vi upp bilarna, så att det istället för en i varje hyrbil blir fem i varje hyrbil.”

En trippelvinst

Samarbetet kan också ses som en win-win-win-situation, där den tredje parten som gynnas är miljön. För hur vi än vänder och vrider på det minskar faktiskt utsläppen och resursanvändningen om alla inte äger sin egen bil. Om vi istället hyr bil vid behov, eller delar resvägen genom att skjutsa eller bli skjutsad.

 

Bild: Skjutsgruppen på Facebook

 

Vi har även tidigare skrivit om samåkning, kolla här!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *