therubbishdiet_clothesswap

Sista minuten-tips för en klädbytardag i miniatyr!


facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

En klädbytardag är helt enkelt ett tillfälle där människor samlas och byter kläder med varandra. Vill du ha en rolig upplevelse eller helt enkelt nya kläder, är detta perfekt för dig.

På lördag är det Sveriges Största Klädbytardag som uppmuntras och delvis arrangeras av Naturskyddsföreningen. Det är såklart du och dina vänner som ska arrangera klädbytardagen i ditt kvarter, men Naturskyddsföreningen ger dig en rad bra handfasta tips, och du kan få hemskickat ett helt paket med affischer, klädbrickor och annat som är bra att ha.

Nu är det ju bara två dagar kvar till lördag, och chansen att du ska hinna få hem materialpaketet i tid är ganska liten. Därför ger vi dig en lista på sista minuten-tips, så att du också kan vara med på den nationella delarfesten!

1. Think small. Hemma hos dig i vardagsrummet blir säkert lagom. Fördelen med det lilla är att ni som deltar hinner umgås och kanske planera nästa, större bytardag.

2. Sätt upp några riktlinjer efter eget tycke och umgängeskrets. Helt och rent? Bara barnkläder? Även accessoarer och skor? Ta med några tepåsar eller en liten kaka?

3. Använd ditt existerande nätverk på sociala medier, eller sms:a.

Klart!

Fotografera gärna er klädbytardag, sprid på sociala medier och skicka dina bilder med en liten beskrivning av dagen till oss! Antingen till info@delaeko.se eller lägg upp på vår Facebooksida! Ju fler som visar upp hur lätt det är att dela, desto fler vill haka på!

Klädbytardagar kan man hålla året om! Vi återkommer till det här ämnet framåt sommaren. Vill du redan nu börja organisera en stor klädbytardag, ta hjälp av Naturskyddsföreningen.

Vill du delta i en klädbytardag? Du hittar en nära dig här:

Sök på Facebook!
Naturskyddsföreningens lista över några av alla ställen som fixar klädbyte. (PDF).
Klädbytardagar.se

Gillade du det här med klädbytardag? Då ska du spana in vår lista över Hur du delar. Där hittar du inlägg som Hur du startar klädbibliotek, Hur du worshoppar igång en hållbar rörelse och Delad mjukvara i din dator.

 

Bild: The Rubbish Diet

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *