workshop seminarium föredrag kollaborativ ekonomi i stockholm 25/3 2015

Nu är det väl ändå Stockholms tur att bli kollaborativ?


facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

 

Hur gör vi Stockholm mer kollaborativ? Det fick tjugo deltagare diskutera under en kväll när DelaEko, inbjudna av Coompanion Stockholms län, höll seminarium om kollaborativ ekonomi. Funderingarna var djupa och idéerna många.

Städer som Göteborg, Karlstad, Deje, Lidköping, Umeå och Malmö ligger redan i framkant när det gäller att tänka kollaborativt, och “nu är det väl ändå Stockholms tur”, tänkte vi. Därför höll vi i slutet av mars seminarium och workshop på temat.

Deltagarna var skärpta människor från vitt skilda sfärer, bland annat från politiken, polisen, Tillväxtverket, aktivismen, högskolan, biblioteket, och föreningslivet. Frågan som engagerade och förenade var “Hur gör vi Stockholm mer kollaborativt?”.

 

workshop

 

Efter det föredrag som guidade deltagarna genom den breda, brokiga kollaborativa sfären, började diskussionerna direkt. Vi ställde några frågor, bland annat: “hur kan Stockholm kan bli mer kollaborativ?”, “vad det finns för utmaningar och fallgropar?” och “hur kan vi, som sitter runt det här bordet, samarbeta?”. Diskussionerna var mycket intressanta och flera konkreta problem och lösningar ställdes upp.

Vi visade såklart upp “Kollaborativa kartan” över Stockholm och uppmanade deltagarna att samskapa fler punkter som visade var en kan hitta kollaborativa verksamheter. “Det ska vara tjockt med punkter!” tyckte deltagarna. Vi håller med.

 

workshop_sthlm

 

Tack för att ni var och är med. Vi ser fram emot fortsättningen!

Dessa bilder använde vi under föredraget (PDF): presentation_kollabeko. Varsågoda att använda, sprida och förbättra men glöm inte att länka till oss, och att fortsätta använda dem under CC.
Fotona är tagna av Kristina Herngren och Åke Nygren. Tack till er!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *