borr_flickr_TexasDarkHouse

Låna dina verktyg gratis i en Tool Pool!


facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Text: Gunilla Green

Här i Malmö kan vi vara stolta över att ha världens första pool för verktyg!

Matti Jokela driver Malmö Järnhandel, en fin liten butik som rymmer fantastiskt  mycket användbart och nyttigt. Istället för att vara tvungen att ta bilen ut till någon stor opersonlig byggmarknad som är en del av någon ännu större kedja, så kan vi Malmöbor promenera, cykla eller ta bussen till den här järnhandeln och hitta exakt vad vi vill ha, med god hjälp av Jokela.

Vad är då Tool Pool? Jo, det är ett supersmart sätt att inte behöva konsumera på! Det är en tjänst som du hittar på Facebook och som handlar om att det i butiken finns ett antal verkstygslådor, målade i en bestämd rosa färg, som du kan låna alldeles gratis. Istället för att köpa varje verktyg som du någon gång kan ha behov av att använda, så kan du gå hit och låna en borr och lämna tillbaka en dag senare. Och de skruvar eller andra mojänger du behöver kan du köpa med dig från butiken.

I en artikel i Sydsvenskan (21/6 -13) berättas om de priser som Tool Pool kammat hem, som Guldägget och silver och brons i reklam-VM i Cannes, och Jokela säger i artikeln att

”Borrhammare och högtryckstvättar är något som folk använder någon timme per år, det är helt vansinnigt att man ska äga det då”.

Det är en så himla klok inställning till prylar! Enligt Jokela i artikeln så är det ändå inte maskinerna utan småplocket som han tjänar pengar på, vilket ju betyder att det går att kombinera klok och miljösnäll konsumtion med företagande.

Något att starta där du bor?

Denna artikel publicerades först på Gunillas blogg som du hittar här.

 

Bild: TexasDarkHouse

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *