mg_tallrikar

Gratis är gott – hur du delar genom att få 2


facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Behöver du nytt soffbord eller ny kavaj? Stopp! Åk inte till det där varuhuset och trängs. Få sakerna gratis istället, slipp samtidigt trängsel, köer och skrikande barn. Exklusivt och gratis, hur gott är inte det?

Om du tänkt dig en IKEA-möbel eller en enkel svart kavaj finns de att få i högvis. Om du tänkt dig något mer ovanligt att ställa kaffekoppen på eller att sätta på dig till festen får du lägga ner lite mer tid på att hitta det. Precis som vanligt alltså. Fast här är det gratis.

Vad är bättre än gratis? Att dela förstås. När du får en pryl av någon, delar ni faktiskt på prylen – över tid. Samtidigt ger du denna någon både tid och plats. Den som ger slipper att åka till tippen, och hon får mer utrymme i sitt hem. Det bästa är kanske ändå att ni båda delar erfarenheten av vänlighet.

Några av alla sajter där du kan få och ge:

bortskänkes.se

rensavinden.nu

syndattakasta.se

bort.nu

bjussa.se

Om du bor i Västra Götaland, till exempel, kan du få ett biljardbord. I Sörmland ger man bort två antika chiffonjéer och i Stockholm kan du lägga vantarna på ett grammofonskåp i teak.

På Facebook finns flera gåvonätverk och gratisaffärer. Och då och då poppar det upp gratisloppisar på stan. Självklart återkommer vi till detta ämne fler gånger.

Hittar du trots allt inget bra i ditt närområde? Starta en Facebookgrupp som riktar sig till din ort! Att det är av rent själviska intressen är bara bra, då hålls gruppen aktiv och många gåvor kommer att ges.

 

Gillade du det här? Då kommer du gilla vår växande lista över Hur Du Delar. Kolla också Här Delas Det – sidan där vi samlar alla länkar till tjänster vi skriver om! Om du har lika blandade känslor för shopping som vi, har vi blogginläggen för dig under kategorin Shopping. Mycket nöje!

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 thoughts on “Gratis är gott – hur du delar genom att få