sharing spring

Den delande revolutionen


facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

 

Släpp delandet loss – det är vår!

Jo, visst är det höst utanför fönstret, men inom delandets ekonomi är det vår. Gänget bakom websidan Shareable.net (USA) är i full gång med att sprida delandets ekonomi och de kallar denna “tysta revolution” för The Sharing Spring .

Dela våren – delandets vår. Våren kommer inte bara som en befriande nystart för oss nordbor varje år, den delande våren kommer som ett brev på posten och för oss som längtar efter mer hållbara samhällen.

Shareable är min kanske främsta förebild inom rörelsen för den kollaborativa ekonomin. De lyfter upp otaliga städer, projekt och verksamheter som gör världen lite öppnare, vänligare och mer hållbar. De delar ut bidrag till delandeprojekt och ger kvalificerad rådgivning till låginkomstsamhällen som gör något extra för att gynna delandets ekonomi.

Och nu möjliggör de för lokalaktivister världen över att bli sammankopplade och utbyta erfarenheter, genom sitt stora projekt Sharing Cities Network. Shareable visar upp delandets vår och vattnar plantorna.

Men fokus ligger hela tiden på den vanliga människan i den vanliga staden, som tillsammans med sina grannar driver små eller stora delandeverksamheter. Det är vi, tusen och åter tusen, som driver eller använder tidsbanker, leksaksbibliotek, wikis, skjutsgrupper, studiecirklar, färdighetsutbyten, kooperativ, öppna källor, allmänningar, cykelbibliotek, klädbytardagar, gratisloppisar, lånegrupper, klädotek och mycket mycket mer, som är den delande våren.

Det är vi som är revolutionen.

 

 

Mer om färdighetsutbyten på Skillshare.com

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *